Оберіть місто:

Робочий час:
24/7
Контактні телефони:

Як прочистити трубу на кухні

Як прочистити трубу на кухні

Наші роботи

Технології

21 September 2020

Час на читання:

~ 11 хвилин

Засмічення каналізації точно не можна віднести до розряду приємних подій. Його утворення завжди супроводжується додатковими незручностями, і в найзатишнішій кухні запанував беспорядок. Тому коли виникає подібна ситуація, важливо знати, як прочистити трубу на кухні швидко і ефективно.

Перед тим, як приступити до розгляду найбільш популярних способів усунення пробок, не зайвим буде дізнатися про заходи профілактики, вдавшись до яких можна знизити ризик виникнення пробки. В першу чергу необхідно встановити спеціальні сіточки на зливний отвір, які затримують залишки їжі, дрібне сміття, волосся.

Перед тим як покласти посуд у раковину, його необхідно очистити від їжі. Періодично систему слід промивати окропом або гарячому водою з додаванням соди, оцту. Прі цьому потрібно дотримуватися обережності, особливо якщо мова йде про застарілі або пластикові труби — вони можуть деформуватися під впливом окропу.

Знаючи, як діяти в екстреній ситуації, можна уникнути неприємних наслідків, таких як потоп, псування майна свого і сусідського. А коли становище особливо серйозне, слід звертатися за допомогою в компанію «Труболюб», фахівці якої знають, як усувати пробки в каналізаційній системі.

Домашні засоби боротьби з засмічення на кухні

Найчастіше причиною погіршення зливу води є жир, що осідає на стінках труб. З цього випдиває висновок про те, що необхідно використовувати те, що ефективно усуває жировий наліт. До подібних народних засобів відносяться:

  • Гаряча вода у великій кількості залита в злив. Якщо комунікації пластикові, температура води не повинна перевищувати 70С °;
  • Сода — її засипають в зливний отвір і заливають оцтом. В результаті реакції жир розчиняється. Хвилин через 15 відкривають кран і пускають воду для того щоб добре промити систему;
  • Використовують іноді і каустичну соду. Але діяти потрібно обережно, оскільки речовина дуже небезпечна, тому важливо знати, як прочищати трубу на кухні з її допомогою правильно. Але краще не ризикувати своїм здоров’ям і вдатися до більш безпечніщших домашніх методів;
  • Сіль і оцет. 300 г солі засипається в злив, її заливають двома літрами окропу і додають 100 мл оцту 70%. Через півгодини пускають воду;
  • Непогано справляється з жировими відкладеннями лимонна кислота або ж сік, видавлений зі свіжих лимонів.
    Всі перераховані вище прийоми допоможуть лише в тих випадках, коли пробка невелика, утворилася недавно. Діючи таким чином з застарілим нальотом важко впоратися.

Задіємо інструменти

Практично у кожного господаря знайдеться вантуз або звичайний сантехнічний трос. Ці пристосування досить ефективно допомагають усувати пробки в трубах, як на кухні, так і у ванній кімнаті. Краще придбати два вантуза, один з яких буде використовуватися для прочищення унітазу, інший — для забитих раковин.

На вигляд вантуз досить простий інструмент, але необхідно знати, як прочищають труби на кухні, використовуючи це пристосування.  Для початку закривають переливні отвори, потім чашу щільно притискають до зливу, наливають трохи води і роблять рухи ручкою вгору-вниз. Можливо процедуру доведеться повторити кілька разів.

Використовуючи трос можна очистити забиту трубу від волосся, вовни, паперу, ганчір’я. Користуватися краще моделлю з гумовою обмоткою — в цьому випадку складно пошкодити або подряпати труби. Перед початком роботи обов’язково знімають сифон. Важливо розуміти, коли вістря троса впирається в засмічення, а коли в вигин труби.

Проштовхувати інструмент акуратними обертальними рухами. В залежності від обставин, затор проштовхується або витягується назовні. Після закінчення роботи систему необхідно ретельно промити, щоб видалити залишки пробки. Сам трос також промивають від налиплого бруду.

Викликаємо професіоналів

На жаль, далеко не завжди вищезгадані методи допомагають усунути засмічення в каналізаційній системі. Коли не вдається вирішити проблему самостійно, на допомогу приходить компанія Труболюб. Наші переваги полягають в наступному:

  • Звертатися до нас можна цілодобово, так як працюємо ми в режимі 24/7;
  • Власна аварійна служба з 5 машин, які чергують в різних районах Києва, дозволяє оперативно приїздити на об’єкт;
  • Оплата відбувається після закінчення роботи, і на всі послуги ми даємо гарантію;
  • Завдяки багаторічному досвіду, ми точно знаємо, як прочистити трубу на кухні в найкоротші терміни, без небажаних наслідків ;
  • Ми встановили найпривабливіші ціни на свої послуги з прочищення каналізації;
  • Співпрацюємо як з юридичними, так і з фізичними особами, пропонуємо кілька варіантів оплати.

21 September 2020

Час на читання:

~ 11 хвилин

Зв'яжіться з нами

Дізнайтеся про новини та акції першими!


Схожі статті

Корисні статті
Як пробити сильне засмічення в трубі?
Чим і як пробити раковину?
Відповіді на питання, як прочистити каналізаційну трубу?
Чим і як швидше пробити каналізацію?